TURISM

11.07.2023

Însemnări de călătorie

 Prima mea oprire este Zidul Berlinului, care mi-a încântat ochii. Acesta este un zid cu înălțimea de 365.76 centimetri și lungimea de peste 140 kilometri acoperit din cap până în picioare cu artă stradală, aceasta având mesaj istoric, cultural sau artistic. Ceea ce m-a impresionat este că la început acest zid era doar un gard de sârmă ce despărțea Berlinul de est de Berlinul de vest. Lucru care demonstrează că îmbunătățirea zilnică face o diferență majoră. O lucrare de pe zid foarte cunoscută este "Doamne, ajută-mă să supraviețuiesc acestei iubiri mortale" cunoscută și sub numele de sărutul fratern, realizată de Dmitri Vrubel.

 După aceasta, burta îmi ghiorăia de foame așa că am decis să mănânc un Frühstück(mic de jun) specific german. Trebuie să recunosc, sunt surprinsă de câte feluri de pâine poți mânca într-o singură masă a zilei. Nu pot minți, pâinea proaspătă împreună cu mezelurile sau crenvurștii, acompaniate de brânzeturi, ouă fierte și legume chiar dau lovitura. De asemenea, am gustat și niște pâine cu unt și diverse gemuri. Pentru mine acest mic dejun este o combinație perfectă dintre nutritiv și gustos. Debea aștept să văd ce se va mânca în meniul nemților diseară!

 Următorul obiectiv turistic este Poarta Brandenbourg, la care a avut loc o sesiune fotografică lungă. Pur și simplu nu m-am putut abține să nu surprind pe cameră frumusețea arhitecturală a acestei atracții principale din Berlin, din secolul al optsprezecelea. Porțiunea de sus a monumentului este "încoronată" cu o statuie a unui car tras de patru cai, reprezentând victoria

19.03.2023, prima zi în Berlin  

 Sunt o studentă la universitate "Alexandru Ioan Cuza", pe ramura de jurnalism. Fiind în ultimul an de facultate sunt nevoită să îmi scriu lucrarea de licență. Doresc foarte mult să am un dosar exemplar la terminarea studiilor. Am și ales un subiect, zic eu, interesant, și anume: "Ce efect are turismul asupra tinerilor!".

Profesoara coordonatoare mi-a recomandat să includ un studiu de caz în lucrare despre o călătorie și lucrurile învățate din aceasta.

De aceea sunt aici, în Berlin. Berlin este capitala și cel mai mare oraș al Germaniei. Are aproximativ 3,6 milioane de locuitori și acoperă o suprafață de 892 km².Un oraș modern care nu dă drumul trecutului. Un exemplu perfect care acoperă toate ramurile de care am nevoie: arhitectură, gastronomie, botanică, artă și multe altele de care o să aflu pe parcurs.

Seara trecută am aterizat în aeroportul Berlin Brandebourg, de unde am ajuns la Metropol Hostel Berlin Kreuzberg cu taxiul. Hotelul este unul de 3 stele, dar ador designul minimalist și simpatic al camerei. Și chiar dacă este un spațiu mic, acoperă toate nevoile pentru cele 2 zile în care o să stau aici.

Deoarece soarele bătea puternic până în dormitorul meu am decis să mă îmbrac subțire dar să-mi iau o umbrelă în caz că se înnorează.


   Mai apoi, am admirat din exterior Turnul de televiziune din Berlin. Nu am avut șansa să-l observ din interior dar sper ca într-o zi să-l pot vedea din poziția de lucrător. Din câte m-am informat, Turnul de televiziune este cea mai înaltă clădire din Germania având peste 368 de metri. A fost creat în 1969, cu scopul de a arăta superioritatea Republicii Germane Democratice.

Am hotărât să mă limitez la aceste obiective turistice pentru astăzi. Așa că mi-am cumpărat o cină specific germană, pe care am savurat-o în camera mea de hotel. Cina era destul de bogată deoarece conținea două feluri de mâncare. Primul era format din patru chiftele nemțești și al doilea din cinci maultaschen, găluști umplute cu carne, spanac, pesmet și ceapă.

După ce am pus la punct activitățile de astăzi și programul de mâine m-am întins pe pat și mi-am dat voie să mă odihnesc și să-mi încarc bateriile.

20.03.2023, a doua zi în Berlin

Sunt puțin cam tristă deoarece astăzi este ziua de plecare din acest oraș deosebit. Nu îmi e ușor să îmi iau la revedere, dar măcar au rămas atât de multe amintiri de care mă pot bucura și peste o lungă perioadă de timp.

Obiectivul turistic final din această călătorie este Insula Muzeelor.

Insula Muzeelor este un complex de muzee în partea de nord a insulei Spree. Este unul dintre cele mai importante complexe de muzee din Europa. A fost construită în perioada anilor 1830 și 1930, la ordinul regilor prusaci. Datorită mărturiei sale despre dezvoltarea arhitecturală și culturală a muzeelor în secolele al nouăsprezecelea și al douăzecelea a fost numit Patrimoniul Mondial UNESCO. Insula Muzeelor este formată din 5 muzee: Muzeul Altes, Muzeul Neunes, Alte Nationalgalerie, Muzeul Bode și Muzeul Pergamon.

Curiozitatea mea m-a condus spre Muzeul Altes, un muzeu ce păzește sub acoperișul lui o gamă largă de antichități și colecțiile de artă a familiei regale prusace. A fost proiectat de arhitectul Karl Friedrich Schinkel care a transformat muzeul într-o remarcabilă clădire neoclasică.

Când am intrat înăuntru nici nu mai știam pe ce să-mi pun ochii prima dată. Pe sculpturi? Pe impresionantele picturi? Sau pe antichități? Din fericire am avut ocazia să le observ pe toate. Sincer, nici nu știu cum de nu m-am pierdut într-o clădire atât de vastă ca suprafață.

Când am ieșit, am făcut poze și cu Catedrala Berlinului, o clădire mare înfrumusețată cu o arhitectură fină și acoperișuri de un albastru pastel.

Din cauza curiozității mele de nepotolit, am vizitat și Coloana Victoriei. Are o înălțime de 8,3 metri și este proiectată de Friedrich Drake. În vârf este o sculptură din bronz a zeiței romane a victoriei, Victoria.

Și așa călătoria mea ce părea nesfârșită a ajuns la un final.

Am privit o ultimă dată frumosul oraș și mi-am luat locul în avion. De sus nu era atât de fantastic precum îl văzusem eu zilele acestea.

Cu ajutorul lui sigur o să iau o notă mare la lucrarea de licență. Ca mulțumire ar trebui să-l mai vizitez din când în când.

La revedere, Berlin!

Interferențe culturale


GHID TURISTIC - BALI

Mai jos aveți link-ul la un ghid turistic al insulei Bali din Indonesia lucrat de mine. Acum poate că vă întrebați de ce am ales tocmai această locație. Ei bine, Bali și localnicii lui m-au vrăjit, tot ce fac ei, o fac cu dragoste, culori vibrante și un zâmbet pe chip. Apreciază totuI ca pe o artă, așadar și eu am să-i apreciez ca pe o artă.

https://ghidturisticsilviacodreanu7.cms.webnode.ro/

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți